Polski / Polski  English / Angielski  Русский / Rosyjski
E-mail:
Hasło:
» Załóż konto
» Zaloguj podpisem elektronicznym
Opublikowano: 2013-02-23 10:40:01

Rzeszów - Bristol Tradition & Luxury

Pierwsze pięć gwiazdek

      W sobotę, 23 lutego, odbędzie się oficjalne otwarcie kompleksu hotelowego, znajdującego się przy rzeszowskim rynku, wyposażonego w nowoczesne sale konferencyjne. Bristol Tradition & Luxury nawiązuje swą architekturą do tradycji Podkarpacia i jest pierwszym pięciogwiazdkowym hotelem w tym regionie.



     Bristol Tradition & Luxury zainspirowany został lokalnym folklorem Podkarpacia, ale zaprojektowany jest z myślą o najbardziej wymagających klientach. Oprócz szerokiego wachlarza kulinarnego, oferuje unikalną powierzchnię przystosowaną do organizacji spotkań biznesowych.

Centrum konferencyjne na staromiejskim rynku w Rzeszowie


      Szkolenie firmowe w Wisłoku, kongres w Sanie, czy sympozjum w Sali Łemkowskiej? A może konferencja w Sali Huculskiej lub Bojkowskiej? Rzeszowskie centrum biznesowe posiada w sumie aż sześć różnych pomieszczeń konferencyjnych, które swoimi nazwami podkreślają przywiązanie do historii regionalnej. Sala Polska swoimi możliwościami jednak skupia na sobie najwięcej uwagi. Rozwiązanie architektoniczne, polegające na ulokowaniu miejsca dla widowni na dwóch poziomach, pozwala jej ugościć najwięcej uczestników konferencji. Pomieszczenie zostało wyposażone w najwyższej jakości sprzęt audio-wizualny, co w połączeniu z nowoczesnym i użytecznym zapleczem umożliwia realizację nawet najbardziej wymagających eventów. Sala Polska, która w połączeniu z Wisłokiem i Sanem swobodnie pomieści nawet 500 osób, jest idealnym miejscem nie tylko do organizacji prestiżowych bankietów oraz imprez weselnych dla licznie zaproszonych gości, ale także takich wydarzeń, jak koncerty znanych artystów, spektakle teatralne, czy profesjonalne pokazy mody. Projektanci zdecydowali się wbudować w przestrzeń hotelową przestronną windę towarową. Jej duża wytrzymałość obciążenia, co najmniej 2,5 tony, stwarza dodatkowe możliwości w postaci przemieszczania pomiędzy poziomami wielkogabarytowych eksponatów. Dzięki temu w tej sali, w komfortowych warunkach, może się przykładowo odbyć mobilna prezentacja nowych modeli pokaźnych samochodów.

Bogata oferta smaków i aromatów - nie tylko regionalnych


      Odbicie pięciu gwiazdek hotelu Bristol Tradition & Luxury znajduje się także w ofercie gastronomicznej. – Restauracja Wesele, to jedyne takie miejsce w Rzeszowie, które przyciąga szczególnie atrakcyjną formą przyrządzania posiłków. W odpowiedzi na wzrost świadomości kulinarnej gości, a co za tym idzie ich wymagań, postanowiliśmy stworzyć kuchnię otwartą. Dzięki temu goście mogą obserwować krok po kroku, jak powstaje dla nich dedykowane danie. Analogicznie do większości pomieszczeń naszego hotelu, charakter
i nazwa restauracji także nawiązuje do historii regionalnej. W tym miejscu odtwarzamy smaki, których nasi rodacy mogli doświadczać w czasie tradycyjnego staropolskiego wesela – mówi Barbara Pawliczuk, Dyrektor Działu Sprzedaży i Marketingu hotelu Bristol Tradition & Luxury. Restauracja usytuowana jest na pierwszym piętrze, skąd rozpościera się uroczy widok na Starówkę Rzeszowa. Nad przygotowywaniem wyszukanych regionalnych potraw, których smaki zostały już zapomniane nawet przed większość rodowitych mieszkańców Podkarpacia, czuwa jeden z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Arkadiusz Wejer. Przez wiele lat udoskonalał swoje rzemiosło w samym sercu Tatr, aby teraz dzielić się swoją wiedzą i dbać o kultywowanie tradycji serwowania dobrego jadła. To właśnie tutaj, w murach hotelu Bristol Tradition & Luxury, Adam Gessler, znany polski restaurator, otwiera wiosną swoją pierwszą restaurację na Podkarpaciu. Miejsce to, sygnowane jego nazwiskiem, będzie przyciągało gości także unikalnym serwisem, który polega na przygotowywaniu potraw w obecności samego zainteresowanego.
      Dla osób spragnionych bardziej egzotycznych i orientalnych doznań, projektanci przygotowali wiszący bar, na którym mistrzowie restauracji Zen Sushi serwują dania kuchni japońskiej. Feerię smaków dopełnia własny browar, w którym regularnie będzie warzyć pięć gatunków piw regionalnych dwóch profesjonalnych piwowarów. Specjalnie przeszkolona obsługa proponować będzie dedykowane do nich dania i przekąski. Goście Starego Browaru Rzeszowskiego oprócz degustacji na miejscu, będą mogli się zaopatrzyć w warzone gatunki piwa na zapas, ponieważ lokal umożliwia zakup zabutelkowanego napoju na wynos.

Hotel docelowo będzie proponował aż 280 miejsc noclegowych w 140 pokojach. Już w połowie lutego do użytku gości oddane zostaną pokoje typu Superior oraz komfortowe apartamenty o powierzchni nawet 50 m kw., wyposażone w sauny parowe, sejfy, klimatyzację oraz profesjonalny sprzęt do ćwiczeń. Zgodnie z nowoczesnymi standardami, hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Do dyspozycji zmotoryzowanych klientów będzie także przestronny parking podziemny. Zakończenie rozbudowy kompleksu hotelowego planowane jest pod koniec 2013 roku.


Opracował:Grzegorz Dereń
przewodnik beskidzki
tel. 510068379


Brak komentarzy
Produkcja i Hosting ZETO-RZESZÓW